Cukiernia Cichowscy
Pracownia cukiernicza Cichowscy mieści się w lokalu przy ul. Starowiślnej 21 w Krakowie. Początki naszej działalności przypadają na rok 1945. Założycielem był Piotr Czop, który przeniósł zakład z Lwowa. Od samego początku cieszyliśmy się dobrą opinią wśród Klientów. W latach 50. rozpoczęliśmy produkcję autorskich wyrobów z czekolady i karmelu. W 1972 roku do firmy przystąpił Zdzisław Cichowski. Po dwunastu latach cukiernia zmieniła nazwę na „Cichowscy”, pod którą funkcjonuje po dziś dzień. Obecnie w skład spółki wchodzą Adam Cichowski i jego dwie córki, Julia Cichowska i Natalia Cichowska-Olszewska.
Ciasta wedle oryginalnych receptur
Nasza cukiernia oferuje bogaty wybór ciast, ciastek, tortów, pralin oraz makaroników. Naszymi kultowymi wyrobami są ciasteczka grylażowe, które zyskały popularność w całej Polsce, a nawet za granicą w Wiedniu oraz nugat, który powędrował z naszej cukierni do Watykanu i stał się przysmakiem Jana Pawła II. Wszystkie wypieki produkujemy na miejscu i sprzedajemy w firmowym sklepie, dzięki czemu mogą mieć Państwo pewność, że otrzymują świeży produkt o bogatym smaku. W swojej pracy wykorzystujemy wyłącznie naturalne surowce oraz tradycyjne receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie. W rankingach prowadzonych przez Gazetę Wyborczą i Gazetę Krakowską od wielu lat zajmujemy czołowe miejsca. W ciągu ostatniej dekady otrzymaliśmy kilka prestiżowych nagród branżowych, w tym na najlepsze pączki w tłusty czwartek oraz specjalne wyróżnienie za mazurek wielkanocny.
W 2004 roku rozpoczęliśmy współpracę z hotelem Sheraton, w ramach której dostarczamy nasze wyroby: pralinki, makaroniki, ciasteczka grylażowe oraz tradycyjne polskie ciasta. O wysokiej jakości naszych produktów świadczą niekończące się kolejki w okresach świątecznych.
Serdecznie zachęcamy do skosztowania naszych słodkości!